Warning: Undefined variable $endResult in /var/www/vhosts/podotherapievdnat.nl/httpdocs/assets/extras/link-integratie/includes/output-plugin.php on line 79
N

Kwaliteit

N

Vrijblijvend

N

Toegankelijk

Steunzolen doorgezakte voet

Bij Podotherapie van der Nat vindt u op maat gemaakte steunzolen voor een doorgezakte voet. Een verkeerde stand van de voet kan namelijk negatieve gevolgen hebben voor de rest van uw lichaam. Uw voeten zijn de basis van het menselijk lichaam en moeten iedere dag het gewicht van uw lichaam dragen. Steunzolen kunnen op maat worden gemaakt waardoor uw doorgezakte voet wordt ondersteund.

De juiste steunzolen voor een doorgezakte voet

Geen voet is hetzelfde, daarom is een goede steunzool essentieel. Een voet bestaat uit twee voetbogen. Eén ervan kennen we allemaal en deze is ook bij velen zichtbaar. We noemen dit het lengtegewelf. Indien deze doorzakt, kan dit gevolgen hebben voor spieren en pezen onder de voet én op de voet. Denk hierbij aan hielspoor of peesplaatontsteking (fasciitis plantaris). Daarnaast kan er in een vervroegd stadium artrose ontstaan door verkeerde stand van de botten. Een andere voetboog die we minder snel zien is de voorvoetsboog. Deze kan ook doorzakken of doorgezakt zijn. In de volksmond praten we dan over een doorgezakte voorvoet. Hierbij kan er een verhoogde druk op de voorvoet ontstaan, hetgeen eelt en kapselklachten kan geven. Daarnaast kan er disbalans ontstaan in spieren waardoor er hamertenen of klauwtenen kunnen ontstaan.

Wij bieden de juiste oplossing voor uw klachten

Wanneer u last heeft van een doorgezakte voet kunnen podotherapeuten steunzolen op maat voor u maken die u gewoon in uw huidige schoenen draagt. U haalt het huidige voetbed uit de schoen en legt hier de aangemeten steunzool voor in de plaats. Op deze manier kunt u gewoon uw normale schoenen blijven dragen, maar dan met de correctie van steunzolen voor uw doorgezakte voet. Afhankelijk van het gebruiksdoel adviseren wij bij sporters een speciaal schokdempend afdekmateriaal en voor standaard gebruik meestal een leren afdeklaag. Voor vochtige omstandigheden biedt kunststof materiaal uitkomst.

Laat steunzolen op maat maken

Afhankelijk van uw verzekering wordt podotherapie grotendeels vergoed bij de meeste aanvullende verzekeringen. U heeft hier zelfs niet eens meer een verwijsbrief van de huisarts voor nodig. Bekijk ook vooral onze standaard tarieven voor onze steunzolen voor uw doorgezakte voet. Bel ons op het nummer (06) 139 52 458 om een afspraak in te plannen bij de praktijk van Podotherapie in Dordrecht of Barendrecht.

 

Gerelateerde pagina’s

Neem contact met ons op!

  • Velden met een * zijn verplicht
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Podotherapie van der Nat