Directe toegankelijkheid podotherapie

 

U kunt tegenwoordig ook op eigen initiatief een afspraak maken bij de podotherapeut. Podotherapie is namelijk voor iedereen direct toegankelijk, zonder een verwijsbrief van uw huisarts. Uiteraard kunt u nog altijd eerst een afspraak maken bij uw huisarts, maar het hoeft in principe niet.

Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij dé specialist in voetklachten terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De podotherapeut zal uw huisarts dan ook blijven informeren, tenzij u specifiek aangeeft dat u dat niet wenst.

Als u besluit rechtstreeks naar de podotherapeut te gaan, dan kunt u een afspraak maken voor een eerste onderzoek. Tijdens het onderzoek besluit de podotherapeut of de behandeling thuis hoort bij de podotherapeut of dat andere behandeling zinvol is.

Bij dit onderzoek voert de podotherapeut eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de podotherapeut wel aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar uw huisarts. Wanneer u wel behandeld kan worden door de podotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

Heeft u interesse in onze diensten?

Podotherapie van der Nat