N

Kwaliteit

N

Vrijblijvend

N

Toegankelijk

Goede podoloog voor uw steunzolen

Podoloog, podotherapeut, steunzolen of podotherapeutische zolen? Voor de klanten is het vaak erg verwarrend, waar moet ik zijn? Moet ik naar een podotherapeut of een podoloog en wat krijg ik vergoed? Moet ik steunzolen of podotherapeutische zolen, of wellicht toch podologische zolen? In feite zijn er een aantal verschillen. Om u zo goed mogelijk te informeren zetten we de feiten voor u op een rij in onderstaande tabel.

Wie Wat Waar Opleiding
Orthopeadisch  schoenmaker Steunzolen Ziekenhuizen eigen praktijken MBO
Podoloog Podologische zolen Eigen praktijk MBO of cursus (onbeschermde titel)
Podotherapeut Podotherapeutische zolen Eigen prakrijk / ziekenhuis / zorgcentra HBO  (beschermde titel)

Podoloog steunzolen

Dit is een beroepsgroep die hun expertise aanbieden en hun vak beoefenen op basis van gevolgde cursussen. Zij worden zo opgeleid tot Podoloog A of B, registerpodologen A en B, gewone podologen en sportpodologen. Er heerst hierbij geen eenduidige opleiding wat hierdoor soms verwarring geeft bij zorgverzekeraars. Een podoloog is geen beschermde titel en mag ook niet als zodanig worden gebruikt. Een podoloog maakt podologische steunzolen en teenstukjes.

Orthopedisch schoenmakers

Orthopedisch schoenmakers hebben een mbo- en momenteel ook hbo-opleiding gevolgd tot orthopedisch schoenmaker. Ze leveren steunzolen en orthopedische schoenen aan mensen op voorschrift van een specialist. Hierbij kunt u denken aan orthopedisch chirurg of een revalidatiearts.

Podotherapeuten

Dit is het enige erkende voetenspecialisme. De podotherapeut is een 4-jarige hbo afgestudeerde. Deze is opgenomen in het wet BIG-register en heeft een beschermde titel. Als podotherapeut onderzoeken we zelfstandig en leveren zelf onze eigen therapie. Denkt u hierbij aan podotherapeutische zolen en teenstukjes, maar we behandelen ook diabetische wonden en verzorgen instrumentele behandelingen (likdoorns verwijderen en ingroeiende nagels behandelen). Tevens adviseren we aan huisartsen of rapporteren we aan huisartsen waar patiënten eventueel wel behandelend kunnen worden.

Podoloog of podotherapeut voor steunzolen op maat?

De keuze voor een podoloog of podotherapeut voor steunzolen op maat is aan u. Een podotherapeut biedt echter enkele voordelen ten opzichte van een podoloog. Voordat de podotherapeut u steunzolen geeft, wordt er gewerkt volgens een vaste en gedegen werkwijze. Tijdens dit onderzoek in Dordrecht zullen er een aantal vragen gesteld worden om erachter te komen waar u last van heeft. Daarnaast wordt er gekeken naar de stand van uw lichaam en worden uw spieren en pezen onderzocht. Ook uw voeten worden gescand door een 3D-scan en aan de hand van de slijtage van uw schoenen kan gezien worden wat de mogelijke oorzaak is van uw klachten.

Neem contact met ons op!

Als de podotherapeut tot de conclusie komt dat u steunzolen nodig heeft, kunt u kiezen voor verschillende pakketten. Of deze kosten vergoed worden, hangt af van uw verzekering. De meeste aanvullende zorgverzekeringen vergoeden podotherapie gedeeltelijk of zelfs helemaal! Heeft u vragen over het verschil tussen een podoloog en podotherapeut voor het aanmeten van steunzolen? Neem telefonisch contact op via (06) 139 52 458 en maak een afspraak in Dordrecht of Barendrecht!

Neem contact met ons op!

  • Velden met een * zijn verplicht
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Podotherapie van der Nat