N

Kwaliteit

N

Vrijblijvend

N

Toegankelijk

Likdoorn verwijderen

Als u een likdoorn hebt opgelopen, kunt u deze het beste direct laten verwijderen. Deze naar binnen groeiende eeltplek kan als zeer pijnlijk worden ervaren mits deze niet tijdig wordt behandeld. Een likdoorn wordt ook wel een eksteroog genoemd. Het verwijderen van deze vervelende eeltplekken verloopt volgens dezelfde procedure. Podotherapie van der Nat in Dordrecht en Barendrecht kan u bijstaan gedurende het volledige behandelingsproces.

Een eksteroog dan wel likdoorn snel laten verwijderen

De behandeling van een likdoorn wordt in onze praktijk nabij Zwijndrecht doorgaans gestart door de hoornlaag los te weken met salicylzuur, vaak verwerkt in een andere vloeistof. Vervolgens brengt men een gelpleister aan om druk op de likdoorn te reduceren, waarna deze na enige tijd voldoende verweekt dat men deze kan verwijderen. Als de pijnklachten zeer ernstig zijn, kan de podoloog de likdoorn of eksteroog operatief verwijderen voor onmiddellijke verlichting. Dit blijft helaas vaak enkel een tijdelijke oplossing. De aanmaak van een nieuwe likdoorn kan enkel worden voorkomen door het verwijderen van de oorzaak. Zo kunt u bijvoorbeeld denken aan niet-passend schoeisel. Speciale anti-drukringen bestaande uit zelfklevende ringetjes van watten kunnen ook uitkomst bieden. Deze plakt men om de plek van de likdoorn om het drukpunt van deze plek te verwijderen.

Wacht niet met het behandelen van uw eksteroog of likdoorn

Het is van groot belang dat u niet wacht met het verwijderen van uw likdoorn of eksteroog. Als u niet tijdig behandeling zoekt, kunnen er complicaties optreden waardoor het probleem des te moeilijker op te lossen valt. In de meeste ernstigste gevallen kan dit zelfs amputatie van het ledemaat in kwestie tot gevolg hebben. Interesse in het laten behandelen en verwijderen van uw likdoorn of eksteroog? Maak nu een afspraak of verkrijg meer informatie door te bellen naar (06) 139 52 458.

Neem contact met ons op!

  • Velden met een * zijn verplicht
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Podotherapie van der Nat